A szilveszter évről évre kritikus időszak a kutyák, macskák és gazdáik számára is. Tavaly több mint ezer kutya ijedt meg annyira a szilveszteri petárdázástól, hogy elszökött otthonról, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez érkezett bejelentések szerint.

A Magyar Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába - derül ki a cég közleményéből. Az eszköz egy nyakörvre erősíthető nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete: az Alcatel nyomkövető GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy éppen merre jár négylábú kedvencünk.

A közleményből kiderül, hogy az applikáció segítségével virtuális kerítéseket is felállíthatunk: amint a kisállatunk kilép egy ilyen területről, az alkalmazás riasztást küld róla.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy speciális, úgynevezett Radar díjcsomagban kínálja a Telekom. A díjcsomag kiszámítható költség mellett és kedvező áron, havonta 590 forintért biztosítja a 32 kbit/sec sebességű adatátvitelt, akár roaming helyzetben is. A díjcsomagot a Telekom kizárólag az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja.