Kutyások, macskások, figyelem! - Ez a kütyü még jól jöhet szilveszterkor

A Magyar Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot jelentett be.
Szabó Zsuzsanna, 2019. december 27. péntek, 13:23
Fotó: Pixabay

A szilveszter évről évre kritikus időszak a kutyák, macskák és gazdáik számára is. Tavaly több mint ezer kutya ijedt meg annyira a szilveszteri petárdázástól, hogy elszökött otthonról, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez érkezett bejelentések szerint.

A Magyar Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába - derül ki a cég közleményéből. Az eszköz egy nyakörvre erősíthető nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete: az Alcatel nyomkövető GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy éppen merre jár négylábú kedvencünk.

A közleményből kiderül, hogy az applikáció segítségével virtuális kerítéseket is felállíthatunk: amint a kisállatunk kilép egy ilyen területről, az alkalmazás riasztást küld róla.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy speciális, úgynevezett Radar díjcsomagban kínálja a Telekom. A díjcsomag kiszámítható költség mellett és kedvező áron, havonta 590 forintért biztosítja a 32 kbit/sec sebességű adatátvitelt, akár roaming helyzetben is. A díjcsomagot a Telekom kizárólag az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.12.27 17:13

Vidám dolog kétnaponta leszedni az állatról, majd pár óra töltés után újra feltenni rá (ha el nem felejted). Egy idő egyre sűrűbben elkezd elfelejtődni a dolog, amíg végleg meggyűlölöd az egész hercehurcát Aztán elkezdesz olyan gps trackert keresni az interneten, ami nem csak két napig bírja, hanem legalább egy hónapig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html