Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A webáruházak nagy előnye a hagyományos boltokkal szemben, hogy a vásárlástól, a megrendelt portéka átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni. Ezt jogszabály írja elő, így nincs kibúvó.

A Blokkk.com azt írja, hogy ez alapján december 10 utánra lenne célszerű ütemeztetni a kiszállítást, ez azonban nem életszerű, hiszen tavaly is komoly kiszállítási gondok adódtak a Postán és más csomagszállítóknál.

Szerencsére azért akad más megoldás is. A webáruházak egy része ugyanis az előírt 14 nap helyett hosszabb időt biztosít az elállási jogra. Így érdemes néhány percet áldozni a webes válogatásban erre is.

A csúcstartó az Ikea, aki 365 napos cserejogot ajánl, de ez alatt az egy év alatt vissza is fizeti az árat, ha a vásárló végleg meggondolja magát.

A Media Markt 60 napos elállási lehetőséget kínál. Az eMAG 30 napot ajánl, de a kötelező 14 napon túli bejelentés esetében a szállítási költséget már nem téríti vissza.

A Mall ugyan 65 nap cserelehetőséget kínál (a 14 napos jogszabályi elállást nem érintve), viszont a cseretermék árát le kell vásárolni egy éven belül, pénzt vissza később már nem adnak. Hasonló az Aqua Electromax ajánlata, mely 30 nap cseregaranciát ad, ami további 16 nap gondolkodási időt is jelent.

Az eDigital, a Tesco, az iPon, a 220volt, a Libri Bookline 14 napot kínál, legalábbis most.

A Butlers, a Conrad, a H&M és a Mountex, egyaránt 30 napot ad. A Decathlon is 30 napnál tart, de hűségkártyával az elállási idő már 90 nap. A Bauhaus 28 napot mond. A Hervisnél a 14 nap elállási jogot 14 nap visszaviteli jog követi (díjmentesen visszaadhatja az üzletben a vásárló).

A Blokkk.com további jótanácsa hogy, igyekezzünk közeli helyről rendelni, bár ha a Posta nem tudja kezelni a helyzetet, akkor ennek nincs sok értelme.