A TEK csapott le a kutyaharcoltató körre

Nyíregyházán érték tetten az erre trenírozott kutyákat tartó elkövetőket.
Rácz Gergő, 2020. november 30. hétfő, 19:42
Fotó: Napi.hu

A gyanúsítottak élet-halál harcra tenyésztették, tréningezték, és képezték a kutyákat - írja a hvg.hu.

Kutyaviadalok szervezőin és résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ bevonásával a rendőrök szombat reggel egy Nyíregyháza külterületén fekvő ingatlanon.

A rendőrség közleménye szerint az ingatlant az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására alakították ki. A viadalt annak használója, a 46 éves nyíregyházi L. T. szervezte és tartotta meg. Az ő egyik kutyája volt a nap első mérkőzésének egyik szereplője, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A rendőrség szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi a kifejezetten a viadalokra tenyésztett és vásárolt kutyákkal olyan kegyetlenül bánt már a felkészítésük során, hogy azok még a harc előtt megsérülhettek, esetleg el is pusztulhattak.

A férfi hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi oldalakon keresztül került kapcsolatba, velük szervezte a tiltott viadalt. A szombati eseményre a 42 éves kótaji B. B.-vel közösen készült. Az ismerősök - hasonlóképpen tartott kutyáikkal - résztvevőként, bíróként, nézőként voltak jelen a mérkőzéseken, amelyekre fogadásokat is kötöttek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.11.30 22:58

Elvégre nylivánvalóan terror veszélyesek, elengedhetetlen a terrorelhárítás az ügyhöz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html