Lakáshitele van? Ez a hír lehet, érdekelni fogja!

Jövőre feltűnően kevés ingatlan megvásárlását tervezi az állami eszközkezelő szervezet, ezért a legnagyobb bajban lévő devizahitelesek nem számíthatnak a segítségre.
Komócsin Sándor, 2017. május 29. hétfő, 09:27
Fotó: Napi.hu

Nem sok állami segítségre számíthatnak azok az devizahitelesek, akiknek a forint gyengülése miatt elszállt az ingatlanhitelük törlesztése - írja a Magyar Nemzet. A jövő évi költségvetés adatai szerint a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. mindössze 1450 ingatlan vásárolhat.

Ez feltűnően alacsony ahhoz képest, hogy tavaly év végéig 27,80 ezer ingatlan került a szervezet birtokába és idén is 6750 lakás tulajdonosán szeretnének segíteni azzal, hogy az eszközkezelő vásárolja meg az ingatlanjukat. A jövő évben az idei 27 milliárd forint helyett csak 5,8 milliárdot költhet az eszközkezelő lakásvásárlásra.

A szervezet idén áprilisig 40,5 ezer ingatlanfelajánlást fogadott be és ebből közel 30 ezer esetén az adásvételi szerződést is megkötötték. Az Énpénzem hírportál szerint ez mintegy 115 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek és 285 milliárd forint visszafizetésétől mentesítették az adósokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK