Elmagyarázzák: ezért döntötték be a lakáskasszákat

A kormány az állami lakástámogatási rendszer reformjával foglalkozik, ezért előfordulhatnak változások, de hogy a lakáskasszák állami forrásainak megvonásán túl mi jön, azt nem tudja a kormánypárt nyilatkozó politikusa.
Komócsin Sándor, 2018. október 17. szerda, 08:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nem volt jelentősége, mikor szüntetik meg a lakás-takarékpénztárak állami támogatását - mondta a Világgazdaságnak Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke arra a kérdésre válaszolva, miért nem néhány év alatt fokozatosan, az állami forrás arányát csökkentve vetettek véget a rendszernek. A kasszák támogatások megszüntetéséről szóló javaslatot Banki Erik terjesztette egyéni képviselői indítványként a parlament elé.

Azért döntöttek az azonnali kivezetésről, mert szerintük ez nem hatékony támogatási forma a költségvetés szemszögéből. Akinek van ilyen szerződése, annak a jogai nem sérülnek, ám a jövőben az ilyen típusú öngondoskodáshoz az állam nem ad pénzt.

Az elmúlt napok ügyfélrohamával kapcsolatban a kormányzati illetékes elmondta, vélhetően nem szerződött több új ügyfél az elmúlt néhány nap alatt, mint amennyi normál ügymenetben az év végéig szerződött volna, így az év végéig tervezett 70 milliárd forint támogatási forrás elegendő lesz.

A kormány éppen a családi otthonteremtési rendszer felülvizsgálatával foglalkozik, aminek része, hogy esetleg módosítások történhetnek. Konkrétumokat azonban még a Fidesz gazdasági szakpolitikusa sem ismer.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vanrob, 2018.10.17 09:34

"A kormány éppen a családi otthonteremtési rendszer felülvizsgálatával foglalkozik, aminek része, hogy esetleg módosítások történhetnek. Konkrétumokat azonban még a Fidesz gazdasági szakpolitikusa sem ismer."

Tehát a kormány éppen dolgozik rajta, csak éppen az a szakpolitikus, akinek dolgoznia kéne rajta, az nem tud semmiről, amin éppen dolgoznia kellene. Szép... Akkor ki dolgozik rajta? A rogántóni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html