Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem volt jelentősége, mikor szüntetik meg a lakás-takarékpénztárak állami támogatását - mondta a Világgazdaságnak Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke arra a kérdésre válaszolva, miért nem néhány év alatt fokozatosan, az állami forrás arányát csökkentve vetettek véget a rendszernek. A kasszák támogatások megszüntetéséről szóló javaslatot Banki Erik terjesztette egyéni képviselői indítványként a parlament elé.

Azért döntöttek az azonnali kivezetésről, mert szerintük ez nem hatékony támogatási forma a költségvetés szemszögéből. Akinek van ilyen szerződése, annak a jogai nem sérülnek, ám a jövőben az ilyen típusú öngondoskodáshoz az állam nem ad pénzt.

Az elmúlt napok ügyfélrohamával kapcsolatban a kormányzati illetékes elmondta, vélhetően nem szerződött több új ügyfél az elmúlt néhány nap alatt, mint amennyi normál ügymenetben az év végéig szerződött volna, így az év végéig tervezett 70 milliárd forint támogatási forrás elegendő lesz.

A kormány éppen a családi otthonteremtési rendszer felülvizsgálatával foglalkozik, aminek része, hogy esetleg módosítások történhetnek. Konkrétumokat azonban még a Fidesz gazdasági szakpolitikusa sem ismer.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu