Kiszélesítik a Lánchidat, áthelyezik az oroszlánokat

A Lánchíd terveit átalakítják, így a kőoroszlánok áthelyezésével a gyalogosjárdák, hídfők körüli erkélyek körülbelül 80 centiméterrel szélesebbek lesznek - írja az Index.
Szász Péter, 2018. szeptember 26. szerda, 12:27
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A kivitelezés másfél évre rövidül, mert az Alagutat és a Lánchidat egyszerre tudják felújítani - olvasható a portálon.

A Napi.hu még tavaly írta meg fővárosi közgyűlési előterjesztés nyomán, hogy a felújítás nagyon elhúzódhat, akár hat évre is. Ezt Tarlós István cáfolta és később három éves felújítási időtartamot jósolt.

A szerdai közgyűlésen azonban a főpolgármester már arról beszélt, hogy kaptak még 7 milliárd forintot a kormánytól a projektre, így minden munkát egy ütemben elvégeznek és 18 hónap alatt végezek is.

Orbán Viktor miniszterelnök Tarlóst szeretné látni a főpolgármesteri székben a következő ciklusban is. Tarlós viszont közölte, hogy ehhez több feltételnek is teljesülni kell, többek között annak, hogy a főváros több pénzt kap a Lánchídra és az Alagútra, ezáltal egyszerre tudja felújítani őket.

A kép forrása: Szász Péter/Napi.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.09.26 16:43

A kőoroszlánokat hová helyezik át, Lázár telkén lévő kinőtt más vadászkastélyához, vagy a vej valamelyik kastélyához?
Ja, és a Lánchidat meddig szélesítik, Lovasberényig? Papíron legalábbis, kb annyit fognak elszámolni rá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.09.26 13:01

Tarlós papa is elmehetne már nyugdíjba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html