Szombaton lezárják a Lánchidat

Lezárják a Lánchidat teljes szélességében a közúti forgalom elől október 26-án, szombaton 7 és 19 óra között a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt. A gyalogos forgalmat nem korlátozzák, de az autóbuszok módosított útvonalon közlekednek - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Szász Péter, 2019. október 24. csütörtök, 15:10
Fotó: Getty Images

A 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A 16B autóbusz október 26-án egész nap nem közlekedik. A Budai Vár ebben az időszakban a belváros felől a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá a budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem - olvasható a BKK oldalán.

Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra

  • a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban,
  • az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér, valamint a 8E busz Ferenciek tere, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni.

HOZZÁSZÓLÁSOK