Lánchíd: Tarlós cáfolja a hatéves felújítást

A Lánchíd felújításáról, a 3-as metró akadálymentesítéséről, a fővárosi költségvetésről és a Margit-szigeti teniszstadionról volt szó Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2018. február 23. péntek, 13:54
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Tarlós közölte, hogy a Lánchíd felújítása a megjelent hírekkel ellentétben nem hat évig, hanem 3-3,5 évig fog tartani.

Két üteme lesz: a pesti hídfővel és magával a híddal kezdődik, majd a Váralagúttal és a Clark Ádám térrel folytatódik - olvasható a portálon.

Azt nem tudta megmondani a főpolgármester, hogy mikor kezdődik a munka, viszont azt elárulta, hogy a BAH csomópont felüljárójának "ráncfelvarrása", azaz kisebb mértékű rekonstrukciója megelőzi.

A 3-as metróról a következőket lehetett megtudni: az uniós támogatási kérelem az Európai Bizottság előtt van, s bár az akadálymentesítésen még egyeztetnek, úgy tűnik, az unió a nem teljeskörűt is elfogadja egyes állomásoknál, ha azt műszaki nehézségek akadályozzák. A mozgáskorlátozottak egyesületével is tárgyal a főváros az ügyben. Két megálló esetében különböznek az álláspontok: a főváros úgynevezett omega lépcsőliftet építene a Ecseri úti és a Pöttyös utcai állomásba.

Lapunk csütörtökön írta meg, hogy a Lánchíd és környéke felújítása elhúzódik. A költségvetésben ugyanis azt szerepel, hogy magát a hidat 2018 és 2021 között, míg az alagutat 2021 és 2024 között újítják fel. A Clark Ádám tér esetében 2023 és 2024 közöttre tervezték a munkálatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK