Lángol a Hortobágy

A korábban jelzett 300 hektár kétszeresén, csaknem 600 hektáron lángol a hortobágyi puszta, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a lángok megfékezésén - tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője szerda este az MTI-t.
MTI, 2015. augusztus 12. szerda, 20:24
Fotó: Napi.hu

Rácz Máté korábban elmondta: közel a keddi tűz helyszínéhez, Nádudvar határában szerda délután ismét több tíz hektárnyi területen ég a szárazfű és a nád. A tűz kiterjedését később már 200-300 hektárra becsülték a szakemberek, de újabb tájékoztatásuk szerint ennél jóval nagyobb területen, csaknem 600 hektáron lángol a puszta.
Rácz Máté tájékoztatása szerint Mihályhalma irányában, a honvédség bombázó lőtere mellett a Hortobágyi Nemzeti Park területén csaptak fel a lángok.

A négyes kiemelt riasztási fokozatú tűzhöz a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a hajdúböszörményi, a karcagi, a szeghalomi, és a püspökladányi hivatásos tűzoltók összesen harmincnyolc emberrel vonultak ki.

A megyei műveleti szolgálat irányításával az esti órákban is hét vízsugárral valamint kéziszerszámokkal oltják a tüzet. Az oltási munkálatokat nagyban nehezíti a magas hőmérséklet és a váltakozó irányú szél is - mondta a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK