Laptoppal és mobillal vesztegették meg az ellenőrt

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 57 éves, tatabányai élelmiszer biztonsági felügyelő ellen.
Domokos Erika, 2017. augusztus 2. szerda, 08:44
Fotó: Stockfresh

Az asszony évek óta élelmiszer biztonsági felügyelőként dolgozott, ennek keretében végezte a közegészségügyi és járványügyi ellenőrzéseket. A férfi a cégein keresztül éttermet, illetve üzemi étkezdét működtetett, ahol az asszony többször tartott ellenőrzést, így ismerték egymást, közöttük jó viszony alakult ki - írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az asszony elhatározta, hogy vásárol két laptopot, ezért 2016. május 14-én telefonon felhívta a férfit és megkérdezte, megveheti-e azokat a férfi egyik cégének nevére. Az elkövető azt is elmondta, hogy a vásárlás összeget így csökkentené, illetőleg a számlák után a férfi áfát igényelhetne vissza, melynek összegét a férfi fizesse meg neki. A cégvezető ebbe beleegyezett, ezért az elkövető megvette a laptopokat 860 480 forintért.

Nem sokkal később az asszony ugyanilyen kéréssel fordult a férfihez, majd három mobiltelefont vett, összesen 884 880 forintért.

A férfi megkapta a számlákat, majd az áfa összegét - 371 062 forintot - átadta az asszonynak.

Az ügyvezető mindkét esetben a hosszú időre visszanyúló munkakapcsolatra figyelemmel teljesítette az elkövető kéréseit.

A férfi a valótlan számlákat a cég könyvelésében szerepeltette, ezáltal jogosulatlanul igényelt vissza 371 062 forintot, így vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A férfivel szemben költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

Az élelmiszer biztonsági felügyelőt a főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és költségvetési csalás vétségével vádolja, akinek büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt - közölte a megyei főügyészség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2017.08.02 09:25

A V4-nek ki kellene alakitaniuk egy közös nyelvi kulturát pl. A lengyelt esetleg az oroszt... Végül is az EU legelterrjedtebb nyelve is egy kilépő ország nyelve lett...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html