A testület elnöke a Kaliforniai-Magyar Kereskedelmi Kamarát is irányító Szabó Klimovitsky Lívia, a Fed tanácsadói testületének tagja lett.

Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel. Szeretnénk ezeket a kapcsolatokat Magyarország felé csatornázni, helyi emberekre támaszkodva, ahogy ez Kaliforniában is működik - fogalmazott Szabó Klimovitsky. A magyar vállalatok amerikai üzleti kapcsolatai bővítésének eredője a két ország gazdasási kapcsolatainak javulása.

Maga is egy technológiai vállalatok behozatalával foglalkozó cég tulajdonosa, de a kamarában nemcsak ilyenekkel, hanem kereskedelmi cégekkel is foglalkozni kíván. A testület elkezdte felvenni a kapcsolatokat Magyarország külgazdasággal foglalkozó intézményeivel, hogy állami támogatással létrehozott bemutatókkal és cégismertetőkkel fokozza tevékenységének hatékonyságát.

A testület tiszteletbeli elnöke a 99 esztendős Tihanyi (Czeisler) Ferenc cirkuszművész lett. A kamara megalakulását díszdokumentumban üdvözölte Carolyn G.Goodman, Las Vegas polgármestere.