BUX

Lassabb ütemre kapcsolt az építőipar

Az építőipari termelés idén februárban 3,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi, kiugróan magas bázistól - adta hírül a KSH. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 4 százalékkal volt alacsonyabb az előző havinál.

NAPI Online, 2006. április 18. kedd, 09:19


Így az év első két hónapjában a termelés 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az épületek építésének volumene februárban 14,5, az első két hónapban 5,8 százalékkal csökkent, ezzel szemben az egyéb építményeké továbbra is dinamikusan nőtt, februárban 22, évkezdettől pedig 24,1 százalékkal.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállománya 12,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az épületeké 17,5, az egyéb építményeké 11,4 százalékkal emelkedett. A februárban kötött új szerződések volumene 5,9 százalékkal kisebb volt a 2005. februárinál. Ezen belül az épületek építésére kötött új szerződések volumene 14,5 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére kötötteké viszont 9,5 százalékkal emelkedett.

Évkezdettől az építőipari vállalkozások 59,4 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek. A növekedés oka két, nagy értékű munkára még januárban kötött szerződés volt.