Lassan erjed a félelem a piacon, a magyarokat sem kímélik

Az első pánik ugyan elmúlt a PIIGS országok jövőjével kapcsolatban, a CDS felárak azonban emelkedő trendbe kerültek, s szép lassan kúsznak felfelé nap, mint nap. Erjed a félelem.
Lovas-Romváry András, 2010. június 23. szerda, 15:43
Fotó:

A májusban elért csúcsokról ugyan visszajöttek a PIIGS országok csődkockázata elleni biztosítások árfolyamai, azonban nagyon úgy tűnik, ez csak a korábbi kirobbanó pánik első rohamának korrekciója volt. A nemrég elért lokális mélypontot követően szinte mindegyik ország CDS felárai szép lassan araszolgatnak felfelé, meglehetősen jól azonosítható emelkedő trendet rajzolva. Ez azt mutatja, hogy a közös európai rendezési tervek, a megnyugtató nyilatkozatok ellenére a piaci szereplők egyáltalán nem nyugodtak meg az érintett országok finanszírozási helyzetével kapcsolatban, sőt, egyre jobban kezdenek ismét félni azoktól.

A portugál CDS-ek árfolyama egyelőre nem törte emelkedő trendjét:Az olasz és a spanyol CDS-ekről is ezt lehet elmondani:

A görög és az ír CDS-ek árfolyama pedig kifejezetten aggasztó, ismét korábbi csúcsukat vették célba.

Íme a görög:és az ír:
Ez alól a magyar CDS felárak sem jelentenek kivételt. Ezek gyanúsan úgy tűnnek, hogy csak a 300 pontnál található kitörést tesztelték vissza, amíg ez alá nem tud zárni az árfolyam, addig igencsak kétséges a magyar állampapírpiac jövője:

HOZZÁSZÓLÁSOK