Lassan mozgó hidegfront érkezik a hétvégén

Szombaton egy lassan mozgó hidegfront vonul át hazánk felett, amely vasárnapra kelet felé elhagyja a Kárpát-medence területét - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2017. december 7. csütörtök, 16:34
Fotó: Pixabay

Szombaton túlnyomórészt borult lesz az ég, és az Észak-Dunántúlt leszámítva sokfelé várható csapadék: az esőt napközben egyre többfelé havas eső, majd havazás váltja fel, de a keleti határvidéken egész nap esőre kell számítani. Néhány centiméteres hóréteg a Balaton és a Tisza közötti területen alakulhat ki. A déli és a keleti megyékben jelentősebb mennyiség is hullhat. Az északi, északnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. (Mit kell tenni a mérőórákkal?)

Vasárnap reggel már csak a keleti megyékben havazhat elszórtan, de a délelőtt folyamán ott is mindenütt megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. Eközben a Dunántúlon túlnyomóan napos, csapadékmentes időre készülhetünk. A nyugatira, majd a délire forduló szelet több helyen kísérhetik erős széllökések.

Hajnalban általában 0, -5 fok várható, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. Napközben -1, +4 fokra számíthatunk.

HOZZÁSZÓLÁSOK