Lassanként jön az időjárási fordulat a hétvégéig

Szerdán napközben a Kárpát-medencétől északkeletre elhelyezkedő teknő fokozatosan távolodik térségünktől, emiatt az ország nagy részén sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Számottevő melegedés csak a hétvégéig várható - írja előrejelzésében az OMSZ.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 22. kedd, 17:34
Fotó: Pixabay

Kedden északkeleten elvétve, az éjszaka első felében szórványosan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A késő esti 14, 19 fokról hajnalra 10, 14 fok közé csökken, de helyenként 10 fok alá is hűlhet a levegő.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, mindössze az északkeleti határvidéken lehet egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar. Az északnyugati szél ma több helyen megélénkül, holnap napközben a középső területeken néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között valószínű, de helyenként 10 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 22 és 27 fok között várható.

Csütörtökön Kevés felhőre, túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Pénteken napos, csapadékmentes idő várható. A déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Hétvégére ugyanakkor visszatérhet a nagy kánikula: szombaton és vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK