Lassít a kiskerforgalom

Tavaly novemberben a kiskerforgalom volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt az előző évhez képest adta hírül második becslését a KSH.
Napi.hu, 2016. január 25. hétfő, 09:52
Fotó: Napi.hu

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Így 2015. január-novemberben a forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 5,7 százalékkal múlta felül az előző évit.

A hónapban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 801 milliárd forint volt.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,3 százalékkal nőtt. (Az első becslésben közölt adattól a második becslés adata mínusz 0,1 százalékponttal tér el.)

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene csupán 1,7 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 0,6, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 6,1 százalékkal nőtt.

Így 2015. január-novemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,7 százalék-kal emelkedett; ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4 százalékkal nőtt az értékesítés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.01.25 12:49

@matyi2010:

Hej, megszólalt a Hazugság- és Propagandaügyi Főminisztérium napihoz kihelyezett MutyiFF-je.

"..alacsonyabb gyorsítás.." - érted, nem? Olyan, hogy lassulás nincs, de megállás sem.

Sebességelvétel van, meg nullára csökkent haladás.

Világos!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2016.01.25 11:05

Természetesen nincs szó lassításról, csupán alacsonyabb gyorsításról.
Ha 60-ról adott időegység alatt 80-ra növeljük a sebességünket, majd ugyanannyi időegység alatt 90-re az nem lassítás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html