Hétfő éjszaka kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. Néhol ködfoltok képződhetnek. Az elmúlt napokhoz képest erősödik az éjszakai lehűlés, a késő esti 16 és 23 fokról a hajnali órákra 12, 17 fok közé hűl le a levegő.

Kedden ismét melegszik. A hidegfront elhagyja térségünket, és nyugat felől anticiklon helyeződik fölénk. Holnap a nyugat-európai ciklon előoldalán dél felől ismét egyre melegebb, többnyire száraz levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul,

Szerdán általában derült vagy gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk, kis területen valószínű délutáni gomolyfelhő-képződés, ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Csütörtökön gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd délután a Nyugat-Dunántúlon erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és szórványosan zápor, zivatar is valószínű. Többfelé élénk lesz a délkeleti, déli szél, északnyugaton erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között várható.

Hétvégére azonban ismét fokozatos lehűlésre számít az OMSZ.

(A múlt heti súlyos hőhullámról itt olvashat)