László Csaba: siker a forró tőke ellenében

A magyar pénzügyi rendszer sikeresen hárította el a forró tőke rohamait, a jelenlegi árfolyam- és kamatszint összhangban van a középtávú gazdaságpolitikai programmal - vélekedett László Csaba pénzügyminiszter.
NAPI Online, 2003. január 17. péntek, 16:52
Fotó:

László Csaba pénzügyminiszter szerint a jelenlegi árfolyam- és kamatszint összhangban van a kormány és a jegybank által nyáron elfogadott középtávú gazdaságpolitikai programmal. Ennek megfelelően teljesülhet az idei inflációs célkitűzés is, amely az év végén 4,5 százalék alatti pénzromlási ütemet célzott meg.

A magyar pénzügyi rendszer sikeresen hárította el a forró tőke rohamait - fogalmazott a PM vezetője. A pénzügyminiszter értetlenségének adott hangot amiatt, hogy piac képtelen volt megérteni, hogy a jegybank nem fogja eltolni az árfolyamsávot, hiszen a kormány és az MNB csak együttesen határozhat az árfolyamrezsimről. László Csaba nem kívánta kommentálni a jegybank elmúlt hónapokban folytatott monetáris politikáját. Az elmúlt két napban a Pénzügyminisztérium és a jegybank folyamatosan egyeztetett a követendő lépésekről.

HOZZÁSZÓLÁSOK