Látogatási tilalmat rendelt el a kórházakban az országos tisztifőorvos

Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el - közölte az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központra (NNK) hivatkozva.
Domokos Erika, 2020. szeptember 9. szerda, 17:36
Fotó: Getty Images

Járványügyi megelőző intézkedésként rendelt el az országos tisztifőorvos látogatási tilalmat.

A keddtől hatályos intézkedés vonatkozik a közfinanszírozott és a magánellátókra is - derül ki az NNK közleményéből.

Kedden a szociális intézményekben rendelt el Müller Cecília tisztifőorvos látogatási és intézményelhagyási tilalmat.

Az NNK közlése szerint védőfelszerelés biztosítása mellett a látogatási tilalom alatt a súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat.

A határozat kitér arra, hogy egyedi méltányosság keretében - kockázatbecslést követően - a kórház a kapcsolattatás lehetőségét mérlegelheti, indokolt esetben azt további esetekben is biztosíthatja - írja az MTI.

A rendelkezések megsértése esetén 30 ezer forinttól ötmillió forintig terjedő egészségügyi bírság szabható ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.09.09 20:33

Ideje volt, mert megint a korhazak lesznek a gocpontok. Nem a fertozes bevitele a cel, hanem az, hogy ne ott kapjak el az emberek. De szokas szerint ezzel is elkestek ezek a remekul felkeszult szakemberek. Mint amikor bemondjak szeptemberben, hogy felkeszultunk a telre, es az elso honal leall budapest. Ugyanez megy most a virussal is. Csak tudnam mibol keszultek fel. Nemcsak ebbol a tantargybol buknanak meg a fideszes fiucskak.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html