Lavinát indíthat el a kutakon Tállai ügye

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján is téma volt Tállai András benzinügye. Nézze meg egy perces videónkban, miről beszélt ma Lázár János!
Domokos Erika, 2017. november 16. csütörtök, 18:25
Fotó: MTI Fotó

Tállai András mezőkövesdi parlamenti képviselő, adóügyekért felelős államtitkár és NAV-vezető a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol Nyrt. illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében. Tállai akciójához később gratulált Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely, a Fidesz-frakcióvezetője is.

Csütörtöki tájékoztatóján Lázár János is helyeselte Tállai tettét, és megjegyezte: ha az ő választókerületében, Hódmezővásárhelyen sokkal magasabb a benzinár, mint például Szegeden, akkor ő is meg fogja kérdezni az érintett hódmezővásárhelyi benzinkút-üzemeltető kiskereskedőket, hogy miért van ez így - idézte a minisztert az MTI.

Ez jó néhány képviselőtársamnak jutott most az eszébe

- mondta Lázár János.

Ugyanakkor Lázár hangsúlyozta, hogy a kormánynak nincs köze a Mol árpolitikájához, az olajtársaság mondja meg, mennyibe kerül az üzemanyag Mezőkövesden. (A hírre a Mol is csütörtökön reagált: a vállalat szerint figyelnek egyebek mellett a fogyasztói visszajelzésekre, de az árazás tisztán kereskedelmi kérdés.)

Pénzt, utalványt kapnak a nyugdíjasok

Létrejött az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Magyar Államkincstár összevonása, megvan a technikai feltétele az év végi kifizetéseknek - mondta Lázár János, aki megemlítette azt is, hogy a Magyar Posta november végén kezdi meg a 2,7 millió nyugdíjasnak járó, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kiszállításának előkészítését - derül ki az MTI tudósításából.

Új nagyberuházás készül

Lázár beszélt arról is, hogy a kormány egyetért a ferihegyi reptérre vezető gyorsvasút építésével, elvi döntés született a nyomvonalról, s ha nem sikerül EU-forrást szerezni a beruházáshoz, akkor magyar költségvetési pénzből finanszírozzák a megvalósítást. Ez a beruházás prioritást élvez a következő 4 év fejlesztései között - tette hozzá Lázár.

Minden rendben az EU támogatásokkal?

Lázár szerint álhír, hogy akadozik az EU-források kifizetése. A jövő héten Brüsszelből érkező auditori vizsgálat elé áll a kormány, úgy gondolják, hogy az EU-pénzek elosztása terén minden hazai és uniós jogszabálynak megfelelőek a rendszerek - írja tudósításában a Portfolio. Lázár szerint az EU-s kasszát nem fenyegeti semmilyen más veszély, csak az, hogy elfogy a pénz, azaz a 7 évre szóló keretet 2018-2019-ben ki is fogják fizetni teljes egészében.

Ide jön a kínai miniszterelnök

Egy a gazdasági együttműködés kiterjesztéséről szóló kínai-közép-európai csúcstalálkozó házigazdája lesz november 26-án és 27-én Budapest, amelyen a kínai miniszterelnök is részt vesz - jelentette be a miniszter. A kereskedelempolitika mellett a fejlesztéspolitikában is együttműködésre törekednek a felek, és itt jelentik be a Budapest-Belgrád vasútvonal projektjének részleteit is, amelynek tendereztetését várhatóan a hónap végén elindítják - idézte Lázárt az MTI.

A kép forrása: MTI Fotó/Soós Lajos

HOZZÁSZÓLÁSOK