Lázár elárulta, hogy miniszter marad-e

Lázár János egyelőre marad miniszter, fokozzák a bürokráciacsökkentést, jó dolog az állami cégvezetők fizetésemelése - derült ki a mai kormányinfón.
Papp Zsolt, 2015. szeptember 17. csütörtök, 15:29
Fotó: Napi.hu

Nem most van az ideje - utalt a röszkei menekültválságra Lázár János a csütörtöki kormányinfón -, hogy bármely kormánytag a saját személyes sorsáról gondolkodjon. Szavaiból az derült ki, hogy egyelőre nem hozott döntést az esetleges lemondásáról, holott korábban utalt erre, abban az esetben, ha Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök lesz. Lázár szerint a miniszterelnöknek joga van a kormányzati struktúra kialakításhoz.

Újra nekivág a kormány a "bürokráciacsökkentésnek", annak ellenére, hogy az állam évről-évre többet költ magára. A bürokráciacsökkentés jegyében most a kormány 250 új kormányablak megnyitásról döntött. Mind a 197 járási központban lesz kormányablak - ezek nagy "ügyintézési centrumok" - közölte a miniszter.

Jelenleg 2000 különböző ügyben kerülhet kapcsolatba egy polgár az állammal, jelenleg 450-et lehet a kormányablakban elintézni, a cél mind a 2000 ügy integrálása. Az igazi megoldás az lesz, ha a 2000 ügy elektronikusan is elintézhető, erre 2018-ig várni kell. A bürokráciacsökkentés jegyében egy 107 törvényt módosító salátatörvényt terjesztenek a parlament elé a következő hetekben - ez előírná, hogy minden ügyet 60 nap alatt el kell intézni.

Az állami cégvezetők bérplafonjának 2 millió forintról 5 millióra emelésével kapcsolatos bírálatokra reagálva Lázár János elmondta, hogy azok az állami cégvezetők kaphatják meg a magasabb bért, akik lemondanak a korábbi prémiumokról, ugyanis korábban ezt elfelejtették eltörölni.

A magasabb bér azért is kell, hogy például Paksra vagy más nemzetbiztonsági, nemzetgazdasági szempontból kiemelt céghez külföldi menedzsereket hozzanak, aki elszámoltathatóak. Lázár utal arra is, hogy a magas bérek elejét veszik a "lopásoknak" is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.09.17 16:29

"jó dolog az állami cégvezetők fizetésemelése "
2 milláról 5 millára fideszeseknek biztos jó.
Pofán kéne verni Lázárt.
2 éves átlagbér ezeknek 1 havi lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2015.09.17 15:47

"Lázár elárulta, hogy marad-e minister"

persze. husosfazek-effektus

"nemzetbiztonsági ... szempontból kiemelt céghez külföldi menedzsereket hozzanak"

mi van????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html