Lázár: ezért osztjuk így ki a milliárdokat

A 2014-2020-as uniós költségvetési időszakra olyan fejlesztéspolitikai intézményrendszert alakít ki a kormányzat, amely egyszerre tanul az elmúlt időszakban elkövetett hibákból és megőriz minden elemet, amely egy pályázóbarát működési modell alapfeltétele.
MTI-Eco, 2014. április 30. szerda, 15:50
Fotó: Napi.hu

Erről Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár tájékoztatta Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselőt, aki írásbeli kérdésében kért választ a miniszterelnöktől arra, hogy "Milyen akadályozó tényezők merültek fel az európai uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer átalakítása során? Gyakorta szenved késedelmet az egyes kormányhatározatok végrehajtása?"

Lázár János válaszában felhívja a figyelmet: "az új rendszer kialakításával a szakmai irányítást biztosító minisztériumok immár nem csak az ágazati stratégiákért, hanem a fejlesztési forrásért is felelnek." Emellett a korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez tartozó horizontális, operatív programokat, átfogó feladatokat a Miniszterelnökség szervezeti kereteiben látják el annak érdekében, hogy az ország valóban a "most meghatározott" makropályán maradhasson - közölte.

A válasz szerint az átalakítás fontos eleme volt, hogy az ország különböző pontjain felmerülő, eltérő problémákra is reagálni képes szervezet jöjjön létre. Ennek érdekében a regionális közreműködő szervezetek az illetékes megyei önkormányzatok tulajdonosi felügyelete alá kerültek. Közölte: az átalakítást lezáró mozzanat "a közreműködő szervezeti rendszer korábbi formájának felszámolása és ezzel a lehető legrövidebb pályázati életút kialakítása" volt az európai és hazai adófizetők pénzét kezelő minisztériumok és fejlesztési forrásokat felhasználó pályázók között.

A miniszterelnökséget vezető államtitkár úgy vélte: nem vitatható a költséghatékonyságot és adminisztratív terhek csökkenését magával hozó átalakítás szükségessége. Hozzátette: a kormánynak a fejlesztéspolitikai intézményi rendszer egységes szervezeti struktúrájának kialakítására vonatkozó döntése elősegíti a fejlesztéspolitikai intézményrendszer költségtakarékos, hatékony és egységes működését. Továbbá az intézményrendszeri átalakítás nyomán letisztult felelősségi rendszerben, a kedvezményezettek - a pályázatokat elnyerők - és az állampolgárok számára is átlátható, egyértelmű felelősségi rendben történhet a programok végrehajtása. Ez elősegíti egyúttal a szakpolitikák közötti szinergiák biztosítását és a gyorsabb döntéshozatalt a programvégrehajtás minden szintjén.

"A hazánk számára rendelkezésre álló uniós források zökkenőmentes felhasználásnak jelentőségére tekintettel a kormány kiemelt jelentőséget tulajdonított annak, hogy a fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakítása a programok végrehajtásának folyamatosságát ne akadályozza" - emlékeztet az államtitkári válasz. Hozzátéve: a Miniszterelnökség az érintett tárcák bevonásával ez év március 31-ig előkészítette a közreműködő szervezeteket érintő egyes kérdésekről szóló előterjesztést. Az előterjesztést a kormánynak benyújtották, és azt a kormány április 2-i ülésén meg is tárgyalta - tartalmazza a válasz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.02 16:33

..jól osztják a pénzt ...,antimagyarok nem kapnak ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.05.02 15:35

@sirásó:

ez így elég korrekt leírása a dolgoknak, nem beszélve lázárról..

valójában tényleg a sitten kéne ülnie, rogán és szijjártó melletti cellában (most orbánt és kedves feleségét, aki a háttérben a strómanokat szervezi, csak az ismétlés miatt hagyom ki), mert mindannyian köztörvényes bűnöket követtek el, már halmozottan többnyire..
az ország tönkretétele pedig folyamatban..ill. "folytatjuk"..öö..folytatják..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2014.05.02 13:24

én csak szerényen gratulálni szeretnék kordonbontó kedves vezetőmnek, a remek választáshoz, mármint, hogy lázárt nem sittre küldte, hanem még több hatalmat adott neki!
jános már számtalanszor bizonyított, kezdte az A8 audival és mivel egy végtelenül pitiáner ember, felszereltette egy lézerérzékelővel, hogy elcsalja a közlekedési birságot!
majd előlépet az ország elsőszámu devizazsonglörévé és mindjárt, rendkivül eredményesen elhazardirozott néhány milliárdot egy carry trade nevű játékon az adófizető hódmezővásárhelyiek pénzéből! és még ö fenyegette a bankot rendes paraszthoz illően! az, hogy nagyon sötét, és szakmailag teljesen alkalmatlan, az fel sem merült benne, sajnos másban sem.
azután rámosolygott a szerencse, a trafikmutyival sikerült sok-sok milliárdnyi kárt okoznia az elmaradt adóbevételekkel, sikerült többezer családot földönfutóvá tennie! viszont a nyertesek jelentős része ( a vietnami üzletember, a CBA vezetők, az oligarcha-barát Sánta család, a polgármesterek és azok rokonai) mind jól élő, milliomos, sőt több esetben milliárdos emberek.
trafikmutyi lázárt, a dohánytermékek forgalmazásának tönkretételéért, még csányi sanyi bá is nagyon megdicsérte!!!!!!!!!!!!!!!!!
jankó elnyerte a "legtöbb kárt okozó falusi polgármester" címet!
most az ország tönkretétele következik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.05.01 16:19

@Tomi31: Az Ön hozzászólásainak magja mindig a következő: eddig is szar volt, most is az.

Mi a bajotok hát?


Mit gondol mégis, mi a bajunk?

A szar és szar között Ön szerint nincs minőségi különbség?

Vagy nem tudja, it jelent az a szó: minőségi?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.05.01 15:13

@oreghalasz:


ezek azért sajna nem tények..hanem feltételezés
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html