Lázár felmentette a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatóját

Lázár János pénteki hatállyal felmentette a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatóját. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Békéscsabán, a gazdasági évnyitó fórum után tartott sajtótájékoztatón elmondta, az utódot már kiválasztották, de a személyéről még nem kívánt nyilatkozni - adta hírül az MTI.
Szepesi Anita, 2017. február 3. péntek, 23:19
Fotó: Napi.hu

Petróczki Zoltán 2014. augusztus 15-től volt a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, idén január 15. óta ellátta a kormánymegbízotti feladatokat is a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján, január 15-ei hatállyal ugyanis Gajda Róbert kormánymegbízottat Orbán Viktor miniszterelnök felmentette tisztségéből Lázár János javaslatára.

A miniszter pénteken azt mondta: a kormányhivatalok szerepe január elseje óta nagymértékben megnőtt, több ezer hatósági és ügyintézési feladatot látnak el.

Egy megyei kormányhivatal ma olyan, mint egy kisebb kormány, az országos szintet képezi le, ezért fontos, hogy "fegyelmezett, világos, egyértelmű, koncentrált vezetése legyen" - fogalmazott.

A kormánymegbízotti tisztségből felmentett Gajda Róbertről azt mondta, hogy nem dolgozott rosszul, ezért a kormány számít a munkájára, hozzátéve, "még professzionálisabb és még pontosabb területi közigazgatási munkát szeretne egy olyan megyében, amelynek stratégiai partnerségi szerepet szán a kormány". Felidézte, hogy Békéscsabával "súlyos tízmilliárdos fejlesztésekről" kötöttek megállapodást a Modern városok program keretében. Lázár János úgy fogalmazott, a Békés Megyei Kormányhivatalnak és a járási hivataloknak az új feladatkörhöz "új típusú szemléletre, más típusú munkára" van szükségük.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK