A jelölt kiválasztásánál két szempontot vettek figyelembe: a tapasztalatot és a stabilitást - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI híre szerint.

Jelenleg 85-90 milliárd forintnyi beruházás van folyamatban a városban, ezek levezényléséhez tapasztalt emberre van szükség. Az új vezetőt másfél évre, 2019 őszéig választják meg, emiatt fontos a város szempontjából a stabilitás is - tette hozzá Lázár. Aki szerint felmerült, hogy ő legyen a jelölt, de - "legalábbis egyelőre" - nemet mondott erre a felvetésre. Ő 2018-ban az országgyűlési választásokon szeretné elnyerni az emberek bizalmát.

Az ünnepekre való tekintettel január 8-án indítják a kampányt. Lázár reményei szerint személyeskedéstől, acsarkodástól mentes kampányidőszak veszi kezdetét jövőre. (Van, ahol 20 ezer forint Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok.)

Havasi Katalin, a Fidesz, valamint Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke elmondta, választmányuk egyhangúlag támogatta Hegedűs Zoltán jelölését. A jelöltet ugyanazok az értékek - a hűség, a lojalitás, a családhoz, nemzethez, hazához, városhoz való kötődés - jellemzik, mint Almási Istvánt. Havasi Katalin fontosnak nevezte, hogy az elkezdett városépítő munka folytatódjon

Hegedűs Zoltán pártállástól függetlenül mindenkivel együtt tud dolgozni, és elhivatott a közösség iránt - véli Bálint Gabriella.

Hegedűs Zoltán elmondta, apja intelmére - aki önkormányzati képviselő, Hódmezővásárhely díszpolgára volt - mindig a tisztesség és a becsületesség vezérleve alapján végezte a munkáját. Még fejlődőbbé, még élhetőbbé szeretné tenni Hódmezővásárhelyet, amelynek jelenleg nincs adóssága, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból mintegy tízmilliárd forintnyi beruházás van folyamatban, és a Modern városok program révén is lesznek fejlesztések. Közölte, utóbbiak tervezésében, koordinálásában részt vett, azokat folytatni kívánja.

Hegedűs Zoltán 1968-ban született Hódmezővásárhelyen. Mérnök, tanár, andragógus képzettséget szerzett, 2008-tól a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, 2013-tól az Eötvös József Szakközépiskola megbízott igazgatója volt. 2006 óta önkormányzati képviselő, 2014 októbere óta alpolgármester. 2006 és 2014 között az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke volt. Jelenleg ő jár el Almási István helyett megbízott polgármesterként. 2014 óta ő a helyi Fidesz szervezet alelnöke.

Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester november 20-án, életének 73. évében hunyt el.

A február 25-i időközi önkormányzati választásra január 22-ig lehet jelöltet állítani az ajánlóívek benyújtásával - írta az MTI.

A képen Lázár János, Hegedűs Zoltán, Bálint Gabriella és Havasi Katalin látható, forrás: MTI Fotó/Rosta Tibor.