Lázár János elnézést kér Tarlós Istvántól

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elnézést kér Tarlós István főpolgármestertől és a fővárostól, amiért csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva, nem pontosan fogalmazott a 3-as metró felújításához kapcsolódó közbeszerzésről - közölte a Miniszterelnökség.
MTI, 2016. szeptember 30. péntek, 22:55
Fotó: Napi.hu

Azt írták, hogy néhány napja megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a felújítási munkálatokra vonatkozó ajánlattételi felhívás, amelynek értékelése, majd jogerős eredményhirdetése akár jövőre is áthúzódhat.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján a budapesti busztendert illetően kérdésre elmondta: a főváros által kiírt közbeszerzés jó néhány indulót kizárt, piacszűkítő és versenykorlátozó közbeszerzés volt, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság leállította a tendert, és most új közbeszerzést kell kiírni vagy javítani kell ezeket a hibákat. Reálisan jövő nyár előtt meg sem kezdődhet a metrófelújítás.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a főváros a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni a 3-as metró felújításának esetleges csúszása miatt. Úgy fogalmazott: amit Lázár János elmondott, "abból gyakorlatilag semmi nem igaz", minden okirat ez bizonyítja.

HOZZÁSZÓLÁSOK