Lázár János is üzent a Költségvetési Tanácsnak

Közel sincs még vége a Költségvetési Tanácsot ért támadásoknak. Most Lázár János frakcióvezető üzent a KT-nak - írja a Portfolio.hu az MTI-re hivatkozva.
portfolio.hu, 2010. november 22. hétfő, 17:49
Fotó:

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ma közölte, hogy - amennyiben a beterjesztő Varga József kitart indítványa mellett akkor - a kormánypárti képviselők támogatni fogják a Költségvetési Tanácsot érintő javaslatot, ami jövőre 10 millió forintot hagyna a Tanácsnál.

Szerdán tárgyalja a kormány a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben. Lázár János az MTI tudósítása szerint arról is beszélt, hogy a Fidesz frakciója támogatni fogja a Költségvetési Tanács forrásait tizedelő képviselői indítványt.

Lázár János elmondta, várhatóan még ezen a héten lezárul az az egyeztetési kör, amelynek eredményeképpen kiderül, hogy a kabinet a 2011-es költségvetéshez benyújtott fideszes módosító indítványok közül, melyeket fogja támogatni. "Át fogjuk tekinteni az ellenzéki pártok módosító indítványait is, mert úgy gondolom, hogy van közöttük olyan, amely megfontolásra érdemes" - mondta.

A benyújtott módosító indítványok politikai egyeztetése kedden kezdődik meg - tájékoztatott.

A frakcióvezető közölte: a fideszes Varga József módosító indítványát - amely a Költségvetési Tanács 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át - a frakció külön nem tárgyalta, de egészen biztos, hogy ha Varga József fenntartja javaslatát, támogatni fogják. Ennek az üzenete nyilvánvalóan nem a Költségvetési Tanáccsal kapcsolatos, hanem sokkal inkább a közalapítvány finanszírozásával - mondta, megjegyezve, hogy a végső szót azonban erről is a kormány mondja majd ki.

Lázár János mindezt azután közölte, hogy hétfő reggel sem az alkotmányügyi bizottság, sem a kormány nem támogatta azt a fideszes képviselői módosító indítványt, ami jövőre megtizedelné a Költségvetési Tanács forrásait és gyakorlatilag ellehetetlenítené a költségvetés felett őrködő intézményt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.22 19:35

Mindenesetre egy érdekes kérdés, hogy mit csinál 33 közgazdász és statisztikus évi 835 millió forintért, ha egyszer a kormányt tökre nem érdekli a véleményük !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html