2016-ban a siker fokmérője, hogy a gazdaság érdemben erősödött, és jók a kilátásaink 2017-re - mondja Lázár János az idei utaolsó kormányinfón a Portfolio.hu tudósítása szerint . 

Ma már több mint 200 milliárd forint sorsáról döntött a kormány, aminek legnagyobb tétele a 2017-es nyugdíjemelés. A kormány  kifizeti a kórházak 30 napnál régebbi adósságát és egy fejlesztési alapot is létrehoz, vagyis "súlyos milliárdok kerülnek az egészségügybe". Ez összesen 80 milliárd forintos tétel.

A pluszforrásból több jut az oktatásba és a honvédelembe is, illetve a kultúrára is ad extra forrást a kormány.

A nap végéig további összegről döntünk majd, összességében 200-300 milliárd forint sorsa dőlhet el a mai kormányülésen - mondta  a miniszter.

Beszélt arról is, hogy 197 lőtér létesül a kormány döntése alapján. Lövészklubok, klubházak jönnek létre. Ez 27 milliárdos program lesz, 3 évre.

A kormány ezentúl minden januárban vizsgálja az OECD Magyarországra vonatkozó egészségügyi adatait, ugyanúgy vizsgálják majd, mint az oktatást a PISA-jelentés alapján. "Szeretnénk az adatok mögé nézni, a területi különbségeket kideríteni", mondta.

A kormány szakmai apparátusa nem támogatja az óraátállítás eltörlését, mondta. Társadalmi konzultáció nélkül erről nem lehet döntést hozni, tette hozzá.

A kormány döntése alapján az egészségügyi bérszintre emelik fel azoknak a szociális ágazati dolgozóknak a fizetését, akiket egészségügyi munkakörben foglalkoztatnak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető arról a kormánydöntésről is beszámolt, amely szerint a közfoglalkoztatásban ugyancsak lesz béremelés, de erről még zajlanak az egyeztetések.