Amikor a mai Brexit-szavazás kapcsán megkérdezték Lázártól, hogy ha rajta múlna, akkor egy hasonló helyzetben Magyarország bennmaradásra szavazna-e, azt felelte, hogy ez nehéz kérdés, mint mondta "a választóim elkeseredettek ebből a szempontból".

Lázár szerint sok érv szól az EU mellett, ilyenek a fejlesztések és a gazdasági érdekek, de szerinte egy magyar választópolgár másképp gondolkodik. Ők 2004-ben kerestek valamennyit havonta és azt mondták nekik, hogy csökkenni fog a fizetések közötti különbség. Ez nem csökkent, ráadásul az árak ugyanazok, ezért ez egy érdekes, nehéz kérdés - fogalmazott Lázár.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha most kampányolni kellene a belépés mellett, az nehéz feladat lenne. Azt is hozzátette, hogy a gazdasági és a társadalmi elit egyetért abban, hogy hazánknak nemcsak helye, de fontos helye van az EU-ban, ugyanakkor ő maga nem jelentette ki egyértelműen, hogy a bennmaradás mellett szavazna.

Kérdésre Lázár megjegyezte, hogy a magyar kormány nem mérlegelte annak lehetőségét, hogy ha a britek kilépnek, Magyarország követi-e a példáját.