Lázár: Még nem biztos a harmadik rezsicsökkentés

Azért kellett a jegyzők hatáskörébe utalni a társasházak törvényességi felügyeletét, hogy mindenhol érvényesüljön a rezsicsökkentés - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a hódmezővásárhelyi Rádió7 Napraforgó című műsorában.
Inforádió, 2013. december 31. kedd, 15:53
Fotó: Napi.hu

Lázár János hozzátette, hogy a kormány 2014-ben harmadjára is mérsékelné a háztartások kiadásait, de ennek több feltétele van.  Az a cél, hogy 2014 nyarától valósuljon meg az újabb rezsicsökkentés, az, hogy ez sikerülni fog-e, az első negyedév gazdasági, társadalmi, politikai eredményeitől is függ - hangsúlyozta az államtitkár.

Lázár beszélt arról is, hogy augusztusban átvette a januárban megszűnő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányítását annak érdekében, hogy Magyarország ne veszítsen el uniós támogatásokat. A 8200 milliárd 97-98 százalékban ki van osztva, ki is van fizetve ötezer milliárd, csak az idén 1700 milliárd forint talált gazdára - mondta a politikus. Megkezdték a 7400 milliárd forintos, 2013-2020 közötti keret előkészítését is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2014.01.01 10:08

Jó ez a rezsiharc,mert tényleg drága az energia kis hazánkban.De talán egy munkabérharc szerencsésebb lenne.
Több tízéves gond hogy kevés havibérből kell az állam egyre növekedő éhségét csillapítani.Másrészt a termékek,szolgáltatások már áfa nélkül is egy belga bérre hajazz.
Valami itt nincs rendben ebben az országban ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

TrombiJoe, 2013.12.31 18:05

Csak akkor akkor érdemeljük meg az új rezsicsökkentést, ha szíveskedünk ennek megfelelni áprilisban, szavazáskor. Hogy pontosan melyik áprilisi vasárnap, majd elnök úr addig ÖNÁLLÓAN eldönti... Szerencsére a Közgép már karácsonyra megkapta az újabb 27 milliárdos megrendelést,neki nem kellett előtte a hűségét újra bizonyítani. Hajrá demokrácia!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html