Lázár megszólalt a nemzeti italboltok ügyében

A kormány jelenleg nem tervezi, hogy bármit is állami monopóliummá tegyen - reagált röviden Lázár János a Figyelő csütörtöki cikkére a Kormányinfón.
Napi.hu, 2016. január 21. csütörtök, 15:31
Fotó: Napi.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: nem ismeri a cikk tartalmát, tehát érdemben nem is tudja kommentálni.

Jöhetnek az italboltok?

A Figyelő szerint egyre több jel utal arra, hogy a következő években alkoholtartalmú italokat is csak állami koncesszió birtokában lehet árusítani Magyarországon.

A parlament oldalán már szerepel, hogy a kormány tavasszal egyebek mellett módosítani kívánja a jövedékiadó-törvényt (júniusig fogadhatják el), így nem lenne meglepő, ha ebben a csomagban felbukkannának egy új értékesítési monopólium jogszabályi részletei.

A Figyelő cikke szerint érdekes lesz figyelni, hogy a szeszesital-gyártásban milyen új befektetők bukkannak fel vagy jelentek már meg a közelmúltban. Bár a lap nem említ konkrétumot, a közelmúltban alapított vodkagyárat a CBA-Baldauf Kft. és a Lázár-Holding Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.01.21 15:37

Lefordítom: nemsokára nemzeti italboltok lesznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html