Lázár megvédte a milliókat kereső közszolgát

Megmagyarázta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, miért ad korábbi fizetése háromszorosáért tanácsokat volt államtitkára, Sonkodi Balázs. A tárcavezető erről a csütörtöki kormányinfón beszélt.
Szász Péter, 2017. augusztus 31. csütörtök, 16:35
Fotó: MTI Fotó

Idén nyáron hagyta ott a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkári pozícióját Sonkodi Balázs. Később a tárca által nyilvánosságra hozott szerződésekből kiderült, hogy Sonkodi tanácsadóként segíti a tárca munkáját. Idén június 15-étől jövő év május 31-éig - vagyis kevesebb, mint egy év alatt - összesen bruttó 34,5 millió forintot kap tanácsaiért. Államtitkárként havonta korábban bruttó 1 millió forint körüli bérre volt jogosult - írta korábban a Magyar Nemzet.

"Örülök, hogy egy olyan jó tanácsadót kaptam, mint Sonkodi Balázs, ráadásul ilyen olcsón" - mondta Lázár János.

Sonkodi munkája a Paks 2-tárgyalások lebonyolítása volt. Ezt a munkáját elvégezte, ezért döntött úgy, hogy visszatér civil szakmájához. Sonkodi korábban egészségügyi menedzserként dolgozott - tette hozzá a politikus.

Háromszor annyi munkáért, háromszoros bér jár, hiszen nem vagyunk kommunisták

- mondta Lázár János. A miniszter sajnálja, hogy távozott az egyik legjobb munkatársa a minisztériumtól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyik sem, 2017.08.31 17:28

Örülök, hogy egy olyan jó tanácsadót kaptam, mint Sonkodi Balázs, ráadásul ilyen olcsón" - mondta Lázár János. Ezek szerin te felesleges vagy, illetve hetente egyszer a kormányinfón próbálod megmagyarázni a lehetetlent.

Háromszor annyi munkáért, háromszoros bér jár, hiszen nem vagyunk kommunisták. Érdekes mindegy hogy egy Fideszes hány éves, milyen túlsúlyos mindig képes 3 szór annyit dolgozni mint bárki más ebben az országban persze-persze szerencsétekre az ország 60% buta mit a föld és elhiszi ha elég sokszor mondjátok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html