A hódmezővásárhelyiek minden választáson a jobboldali, konzervatív értékek mellett foglaltak állást az elmúlt 24 esztendőben - mondta sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a hódmezővásárhelyi központú választókerületben indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Ha a kormány vállalja az elmúlt hónapok lakossági fórumain elhangzottak alapján a következő négy évre összeállított, a hódmezővásárhelyi fejlesztésekre vonatkozó tízpontos akciótervet, az itt élők elsöprő többsége Orbán Viktor miniszterelnökségét fogja támogatni - mondta Lázár János.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor megtartotta szavát, és minden segítséget megadott Hódmezővásárhelynek az elmúlt négy évben. Ez azért volt különösen fontos, mert 2002-2010 között a hódmezővásárhelyieket másodrangú állampolgárokként kezelte a szocialista kormány - mondta. Az elmúlt négy évben százmilliárd forint hazai és uniós támogatás érkezett a városba az itt lakók életkörülményeinek javítására - tette hozzá.

Az elmúlt négy évben 3600-ról 1600-ra csökkent a regisztrált álláskeresők száma Hódmezővásárhelyen. A következő ciklusban 1500 új munkahelyet megteremtését várják a hódmezővásárhelyiek. Azt kérik a kormánytól, hozzon egy ipari beruházást a városba, ehhez az önkormányzat az ipari park és a szakképzés fejlesztését vállalja - mondta Lázár János.

A közlekedést érintő fejlesztések közül kiemelte a 47-es út elkerülő szakaszának mintegy 20 milliárd forintos költségű kialakítását, illetve az elővárosi vasút megépítését Szeged és Hódmezővásárhely között 35 milliárd forintból.

A helyi kórházban négymilliárd forintnyi fejlesztésre van szükség az ellátás korszerűsítésére, ehhez a források részben már rendelkezésre állnak. Hódmezővásárhelyen folytatnák a városrészek rehabilitációját is, 2018-ig Hódtói lakónegyed és a belváros fölújítását tervezik - mondta a képviselőjelölt.

2018-ra állami segítséggel, uniós támogatással az összes hódmezővásárhelyi oktatási intézményt, különösképpen a szakközép- és szakiskolákat fel kell újítani - folytatta a politikus.

A város a sportot érintő fejlesztésekhez - a 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokság megrendezéséhez, a regionális vívó- és ökölvívócentrum és az ifjúsági atlétikai központ kialakításához is - az állam támogatását kéri - mondta Lázár János.

Az elmúlt hónapokban ötezer hektár állami földterületet pályáztattak meg a város környékén a gazdák között. Az itt élők kérik a Földet a gazdáknak program folytatását, valamint a kis és közepes családi gazdaságok kiemelt támogatását - közölte a képviselőjelölt.

Hódmezővásárhely ma a legbiztonságosabb megyei jogú város az országban, a közbiztonság további javításához szükség lenne a helyi rendőrkapitányság épületének mintegy egymilliárd forintba kerülő felújítására. Jelentős feladat a haderő korszerűsítése is, ami a város szempontjából is fontos, mert itt állomásozik a honvédség leginkább hadra fogható alakulata - foglalta össze a fórumokon elhangzott kéréseket a politikus.