Lázár Simicskáról is beszélt

Lázár János szerint a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat.
Inforádió, MTI, 2015. augusztus 20. csütörtök, 17:27
Fotó: Napi.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva beszélt. A tárcavezetővel készített interjú első részét csütörtökön tették közzé, a további két rész pénteken, illetve szombaton jelenik meg.

Lázár János a magyar politika egyik nagyon rossz hagyományának nevezte a sunnyogást, amivel szemben - mondta - úgy lép fel, hogy mindig nyíltan felvállalja gondolatait. Nem személyeskedő vagy kötözködő embernek ismernek a barátaim - mondta a miniszter, aki szerint a lényeg az, hogy a pártáskálódás helyett megvitassák a problémákat.

A kormányzati munkamegosztást egy példával szemléltetve úgy fogalmazott, míg ő a konyhában dolgozik, addig a miniszterelnök van az étteremnek abban a részében, ahol a vendégek is. Neki kell tudnia eladni azt a terméket, amit mi létrehozunk.

Lázár a paksi atomerőmű bővítését az asztalán fekvő egyik legkényesebb dossziénak nevezte, amelyet szavai szerint azért kapott meg a kormányfőtől, mert ellenkező esetben az elveszett volna a "különböző érdekcsoportok hálójában". Magyarországnak kizárólag az olcsó áram miatt van szüksége a beruházásra. Paks egyenlő olcsó áram, ez nem egy bonyolult dolog - fogalmazott, és megjegyezte, ma már nem az a kérdés, hogy legyen bővítés vagy ne legyen Pakson atomerőmű, hanem az a kérdés, hogyan maradjon meg.

A Simicska Lajosról szóló kérdésre reagálva úgy fogalmazott, a politikát azoknak kell csinálnia, akiket erre megválasztanak. Nagyon időszerűnek gondolom, hogy a nagyvállalkozókat, oligarchákat, nagybirtokosokat és uzsorásokat visszaszorítsuk a politika közeléből - mondta. Kiemelte, mindez nem árt, hanem jót tesz a Fidesznek.

A Miniszterelnökség vezetője beszélt arról is, Hódmezővásárhelynek jót tett, hogy korábban nyilvánosságra hozták a helyi ügynökök listáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lacilacilaci, 2015.08.21 06:41

@ezusthaju: ez gorilla majom-de majom ugyebár??:?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.08.20 19:30

Lézer Janiék lassan lefelezték az országot és most nyugodtan hátradőlnek. A jövő eldönti ez volt-e az ország felemelkedése, vagy a totális csőd. Szerintem a nagy kérdések megválaszolása is várat még magára, mint például:
Hogyan csinált a fidesz 4,5 millió koldust Magyarországon?
Hogyan hozta vissza a fidesz a zsellérséget?
Hogyan üldözte el a fidesz a magyarok 10%-át hazájából?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html