Lázár szerint lejáratókampány indult ellene

"Érezhetően elkezdődött ellenem egy lejárató kampány" - reagált a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek nyilatkozva az őt ért bírálatokra. Lázár János közölte: ennek legújabb példái a hódmezővásárhelyi fölpályázatok körül megjelenő, valótlanságokat tartalmazó ellenzéki támadások.
MTI, 2014. január 9. csütörtök, 17:44
Fotó: Napi.hu

A Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. kiemelten fontos szerepet tölt be a magyar mezőgazdaságban, a magyar fűszerpaprika-termesztés 40 százalékát adja és integrálja. A vállalkozás jelentős állatállománnyal rendelkezik, több mint kétezer szarvasmarhát tart, és évente mintegy 12 millió liter tejet biztosít - tette hozzá.

Lázár János beszámolt arról, hogy hosszú ideig maga is tagja volt a zrt. igazgatóságának, de mindig a munkavállalói részvényprogram tagjai választották meg elsöprő többséggel. Közölte: jelenleg a társaság részvényeinek 2 százalékát tulajdonolja.

"Gyapjas Károly igazgató valóban közeli rokonom" - közölte a politikus, hozzátéve: rokona több mint 45 éve dolgozik a társaságnál, és mára főrészvényesévé is vált, ez a cég az első munkahelye. Úgy fogalmazott: köztiszteletben álló agrármérnök, aki egyetlen pártnak sem volt tagja.

A Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-nél csaknem százhetven helyi munkavállaló dolgozik, és azon kevés mezőgazdasági vállalatok közé tartozik, amelynél még soha nem volt elbocsátás. Korábban a cégcsoport mintegy 2500 hektárnyi állami földterületen gazdálkodott, a mostani pályázaton 1365 hektárnyi termőföldet nyert el, amelyből 1123 hektárra egyedül pályázott - ismertetet Lázár János.

Az államtitkár hozzátette: a zrt. minden pályázatába betekintést enged, honlapján is elérhetővé teszi majd a dokumentumokat és az esetlegesen felmerülő kérdésekben bármikor rendelkezésre áll.

"Lakossági fórumaimon minden alkalommal felhívom az itt élők figyelmét, hogy pályázzanak minél több földterületre" - jelentette ki a politikus, hozzátéve: ezért is szorgalmazta földpályázati iroda megnyitását Hódmezővásárhelyen, amelyben szakképzett munkatársak segítenek a gazdáknak pályázataik elkészítésében.

"Nem csak a kormány, de személyes célom is mindig az volt, hogy a földek nyolcvan százalékát kis- és családi vállalkozások művelhessék" - hangsúlyozta.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a sajtó által említett Hód-Mezőgazda Zrt. által használt termőföldekre például tízszeres a túljelentkezés.

"E cég tulajdonosainak viszont semmi közük Hódmezővásárhelyhez, szemben a Gorzsai Zrt. tulajdonosai valamennyien 20 kilométeres sugarú körön belül laknak" - közölte Lázár János.

Ellenzéki pártok azért bírálták Lázár Jánost, mert a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., amelynek egyik rokona a legnagyobb tulajdonosa, 1362 hektár föld használati jogát nyerte el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pupucc, 2014.01.11 17:19

t.lázár úr!

önnél jobban ebben az országban kevesen járatták le magukat.gondoljon vassza a 18 millios utiköltségtéritésre a mindenki annyit ér amije van
stb.stb.vége hossza nincsa történetnek szivenböl kivánom önnek kezdje el nullarol anyagi javait kökemény munkával tisztességes uton megszerezni
mint a legtöbb tisztességes ember és soha többé ne kerüljön apolitika közelébe!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

halacska39, 2014.01.11 15:37

Én személy szerint örülnék neki,ha eltörölnék a nyugdíjkorhatárt. 33 éve dolgozom,sok jérulékot fizettem,mnyp,önyp tag vagyok nem kis megtakarítássl.Felelsségteljes,stresszes munkaköröm van.amit 65 éves koromig nem tudnék ellátni.Már a jövő héten elmennék nyugdíjba,ha lehetne.Opcióként nálam ez a korhatár nélküli nyugdíjkérdés teljes realítást élvez.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.01.11 13:41

@htszht: "A baloldal kampányol a nyugdíjkorhatár eltörlésével."

Hol? Magánál otthon? Bekopognak és már kezdik is?

"Nem néz TV-t nem követi a híreket?..."
Maga milyen TV-t néz? Milyen híreket hallgat? Korábbi nevei alatt tv-je sem volt.

"Ha csak a pofavizit érdekli a programjuk nem itt a helye a napi.hu kommenttársaságában."
Ha maga tudná, hol a helye, nem oldalogna vissza mindig "másik ruhában".

"Tegnaptól egy baloldal van...erről is lemaradt?..."
Eddig is egy baloldal volt, csak a magához hasonló pár értelmetlen hiszi azt, hogy négy jobb oldala van.

Maga érvei csak a családjára hatnak, vagy fordítva... Itt sajnos csak a korlátolt gondolatatit igyekszik megosztani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2014.01.11 13:00

Lázár szerint lejáratókampány indult ellene
Kedves János!
Nem kell itt semmi lejáratókampányt inditani ön ellen.
Elég csak az ön,önök tőbb éves tevékenységét,és ennek eredményét TÁRGYILAGOSAN felsorolni,hiteles számok tükrében.
Persze lehet hogy a múlt felidéze egyes politikusoknak már,már lejáratókampány.Nem jó őnmagukkal,mondaikkal,cselekedeteivel találkozni több év múlva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Drazsen, 2014.01.11 12:47

@htszht: "ha valaki egész életében nem ért el semmit (nem dolgozott, tanult a szövegkörnyezetből kiemelve) az annyit is ér!"

Ez talán még igaz is lenne, csak, hogy Lázár nem ezt mondta, hanem azt:
"Akinek nincs semmije az aannyit is ér" Óriási a különbség. Mert nálunk nincs szoros összefüggés a tanulás, a tudás,a munka és az összehozott vagyon között.
Rengeteg olyan ember van, aki sokat tanult, dolgozott látástól vakulásig, de az alacsony keresetek miatt, nem volt jókor jó helyen, sőt rosszkor volt rossz helyen, elveszítette állását, nem lett semmije, legfeljebb egy külcsönnel terhelt lakása. Nem volt mindenki olyan szerencsés mint Lázár és FIDESZ-es társai, aki gátlástalanul lophatják a közvagyont.
Persze annyit azért hozzáteszek, hogy a fent leírt jelenség nem kizárólag a mostani kormány bűne, hanem az elmúlt 24 valamennyi kormányáé, csak ennyi igazságtalanság , pofátlanság az emberek kiszolgáltatottá, és kisemmizetté való tevése a FIDESZ-kormáynt megelőző 20 évben együttvéve nem történt.

TAKARODJON ORBÁN, LÁZÁR és a többi gazember
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html