Lázár üzent Patainak és Matolcsynak

A kormány nem kommentálja a jegybank ügyeit, de a Bankszövetségnek és annak elnökének „jobban kellene ügyelni a látszatra is” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón egy kérdésre, amely Matolcsy György jegybankelnök lakáshasználatát firtatta.
Napi.hu, 2016. október 13. csütörtök, 15:35
Fotó: Napi.hu

A napokban felfüggesztett Népszabadság című napilap egyik utolsó nagy sztorija volt Matolcsy György MNB-elnök lakáshasználata. Mint kiderült, az MNB elnöke a Budai Várban az ország egyik legdrágább lakóépületében használ lakást, amelynek piaci áron egymilliós bérleti díja is lehet. A lakás tulajdonosa Patai Mihály, az Unicredit Bank és a Magyar Bankszövetség első embere.

Lázár nem adott egyenes választ Matolcsy György felelősségét firtató újságírói kérdésre, mondván, kormányzati székből nem ildomos jegybanki ügyeket kommentálni. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Magyar Bankszövetségnek és annak elnökének jobban kellene ügyelnie a részletekre és a látszatra. Lázár azt sem szeretné, ha nála - a minisztériumban - olyasmi történne, hogy egy intézmény vezetője a szeretőjét alkalmazná.

HOZZÁSZÓLÁSOK