A kormány csavart egyet az iskolai lázmérésen

Egyes fenntartóknak egy napja lesz eljuttatni a lázmérőket az iskolákba, ugyanis lesznek, akik csak szeptember 30-án kapják meg az eszközöket, holott október elsejétől kötelező a hőmérés - írja a Magyar Hang.
Szász Péter, 2020. szeptember 29. kedd, 19:12
Fotó: Getty Images

Ugyan az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) vezető Kásler Miklós még szeptember 25-én egy fővárosi átvételi pontot adott meg a budapesti és Pest megyei köznevelési intézményfenntartók számára, ahol majd át vehetik a koronavírus miatt kötelezően előírt hőméréshez szükséges lázmérőket kedd reggeltől, a terv változott - olvasható a portálon.

Egy keddi levélben ugyanis már arról tájékoztatták az érintetteket az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK), hogy "a korábbi tájékoztató levélhez képest két változtatás történt, mindkét módosítás a gyorsabb, rugalmasabb kiszolgálás biztosítása érdekében":

  • akik kevesebb lázmérőre jogosultak, azoknak az eszközöket kiszállítják szerdán,
  • ahol nem történik kiszállítás, azoknak a Waberers Szemerey Logisztikai Kft. pátyi telephelyére kell menni érte.

Arra is kérik az érintett fenntartókat, ha a kiszállítás napján 16:00-ig nem érkezik meg a termék, biztosítsák a 20:00-ig történő átvételt. Ez azt is jelenti egyben, hogy azoknak, akik például szeptember 30-án este 8-kor kapják meg a lázmérőket, meg kell oldaniuk, hogy október elsején reggeltől már használhassák őket az iskolák.

Azt, hogy hány hőmérőt kapnak az intézmények, létszámarányosan osztották el Kásler levele szerint, így van olyan fenntartó, amelynek összesen csak 2 jár (ilyenek lehetnek például egyes alapítványok vagy egyes kisebb önkormányzatok), míg van olyan tankerületi központ, ahova akár több tucat iskola is tartozik, így ők majd közel 500-at kapnak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.10.01 17:37

Szokásos dilettáns szervezés, mint mindenben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html