Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismeretlen okokból nem járnak a nemzetközi vonatok Magyarországon. A hvg.hu értesülései szerint már több órás késések vannak a vonalakon, mert 9 és 10 óra között egyetlen járat sem indulhatott el.

Délben a rendőrség bejelentette, hogy bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatot szerdán. A hatóság közleménye szerint egy ismeretlen férfi telefonon fenyegetőzött bombatámadással. A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította.

A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálta át, majd délután háromnegyed 1-kor befejezték az ellenőrzéseket. A vonalakon a lezárások miatt akár több órás késések is lehetnek.

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A MÁV eleinte nem tudott részletes tájékoztatást adni az esetről, de nem sokkal dél után kiadtak egy közleményt, eszerint éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében késésekre kell számítani. Az utasok Vonatinfo oldalon, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak.

A Vonatinfo szerint több járat is elindult - például az Ausztriából érkező grazi és bécsi vonatok -, azonban a késésük már több mint 150 perc. A Temesvárról Budapestre tartó szerelvény viszont még jelenleg is áll, az indoklás szerint hatósági intézkedés miatt.