Kiderült, hol bukik le a legtöbb ittas sofőr

Budapest kerületeinek összehasonlításában az egyik budai elitkörzetben buktatták le a rendőrök a legtöbb ittas vezetőt az első fél évben, az országos listát egy somogyi falu vezeti.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 13. kedd, 09:11
Fotó: Napi.hu

Somogybabodon majdnem minden tizedik lakosra jutott egy ittas vezetés az év első felében - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányságnak a 24.hu közérdekű adatigénylésére megküldött válaszából. A mindössze 476 lakosú somogyi faluban 28 esetben intézkedtek a rendőrök "járművezetés ittas állapotban" bűncselekmény miatt, és 16-szor "ittas vezetés" szabályszegés miatt.

Így összesen 44-szer jártak el ilyen ügyben. A szám már csak azért is döbbenetesen magas, mert azt jelzi, hogy szinte minden tizedik lakosra jut egy eset. Eközben az ittas vezetők sorrendjében második helyre került Kékkúton háromnál kisebb ez az arány.

A budapesti kerületi adatokból kiderült, hogy az újpestiek tanúsítják a legnagyobb fegyelmezettséget. Ezzel egyidejűleg meglepő, milyen magabiztosan vezetik a sorrendet a budai kerületek. A listavezető II. kerület, amely 168 esettel áll az első helyen, a III. és a XII. kerület előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK