Lecsapott a rendőrség az M7-esen - ráfáztak a pofátlanul előzők

Az autópályás közlekedés számtalan bosszúsága közül előkelő helyen állnak a kamionok által szabálytalanul végrehajtott előzések. Lecsapott a rendőrség.
Szász Péter, 2017. december 1. péntek, 13:09
Fotó: Napi.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtökön 9 óra és 14 óra között közúti ellenőrzést tarottak az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult - írják a Police.hu oldalon.

Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton - 6 és 22 óra között - a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló jármű-szerelvénnyel.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen 8 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint két külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2017.12.03 10:05

@antitroll:
És igen, én vagyok az a bunkó, amikor utolérem 130 km/h sebességgel, akkor rávillantok hátulról, mert legbelül jönnek, onnan nem tudom kerülni, kívülről meg nem szabad... Ugye ilyenkor én vagyok a paraszt... Értettem!
Tegnap Székesfehérvár és Budapest között legalább 30 olyan autós volt, aki indokolatlanul ment középen... ebből két esetben kellett miattuk szabályos tempóról visszafékeznem, hogy meg tudjam előzni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2017.12.03 09:59

Rendben.... Valamelyik rendőrfőnököt kissé idegesítette, hogy feltartják a belső sávban előzgető kamionok... Egetértek, engem is, noha erre legalább van valamiféle magyarázat, 100 km-eket kellene vonatoznia a kicsit magasabbra állított sebességhatárolóval szerelt kamionosnak, ráadásul az idő is sürgetheti, mert késésben is lehet... A fuvarozásban farkastörvények vannak!
Mikor szállnak rá végre az indokolatlan belső és középső sávot használókra, kettőnél több sávban nem jobbra húzódókra? Mert hogy az is balesetveszélyes és irritáló dolog!
Hetente baszom fel az agyamat az M7-en... Tudomásul kell venni, a mi vezetési kultúránk ilyen, amiért nem büntetnek, azt nem tartjuk be...

A magyar és egyéb ká-európai autós képtelen ezt az amúgy egyszerű szabályt betartani az esetek 50-60%-ban!!! Mert erre nincs magyarázat, ugyanúgy tudna haladni a jobb szélen is, nem feltartva, vagy szabálytalanságra kényszerítve másokat.

Vagy a főnökök (is) mindig belül mennek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2017.12.01 16:53

Azt szeretném látni egyszer, hogy azokat büntetik, akik vakító erejű tompított fénnyel közlekednek. Sötétedés után lakot területen kívül ma már életveszélyes közlekedni, annyira a szemünkbe vakít kb minden ötödik autós. ..,persze régóta tudjuk, hogy ami nem Budapesten történik, az valójában meg sem történik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html