Petróczi Tímea felidézte: csütörtök este a heves zivatarok miatt hét megyére: Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye térségére, valamint Budapestre, a legmagasabb, harmadfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezt nem sokkal később, másodfokúra mérsékelték.

Az OKF szóvivője azt mondta: leginkább Budapest, valamint Pest, Nógrád és Fejér megye volt érintett. A fő problémát az erős szél okozta, így a legtöbb munkát a kidőlt fák, megsérült vezetékek, illetve az épületkárok jelentették a tűzoltóknak. Kiemelt esemény nem történt, sérültekről az OKF-nek nincs információja - tette hozzá Petróczi Tímea.

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek korábban elmondta: Budapesten a péntek hajnali órákig 56 esetben kellett vonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt. Döntően fakidőlésekhez riasztották őket, illetve leszakadt felsővezetékek miatt. A XV. kerületben, a Naspolya utcában egy személyautóra dőlt egy fa, a IX. kerületben, a Határ úton pedig a villamos sínekre, megrongálva a felsővezetéket is.

A hivatalvezető azt mondta: személyi sérülés nem történt egy esetben sem. Hozzátette: a nap folyamán több helyszínre vissza kell menniük.