Lecsaptak a reptéri transzferekre

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre a fővárosi kormányhivatal közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett, magukat reptéri transzfer szolgáltatásként hirdető személyszállítók kiszűrése érdekében. A kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.
Inforádió, 2016. december 1. csütörtök, 18:44
Fotó: Napi.hu

Internetes oldalakon hirdetett reptéri transzfer szolgáltatás kapcsán végeztek célzott ellenőrzéseket Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei szerdán.

Az előzetes kockázatfeltárás és elemzés alapján súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg: diszpécserszolgálati engedély hiánya miatt két esetben, személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt ugyancsak két esetben, a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya miatt szintén két esetben szab ki bírságot a kormányhivatal. Emellett a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát a helyszínen bevonta a hivatal. A kormányhivatal a hatályos jogszabályok értelmében az engedély nélkül végzett, személygépjárművel történő személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre.

HOZZÁSZÓLÁSOK