Lecseréltek egy államtitkárt

Simicskó István honvédelmi miniszter javaslatára szeptember 15-i hatállyal menesztik Dankó Istvánt, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárát - jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben. Utódja Firicz László lesz.
Index.hu, 2016. szeptember 14. szerda, 22:22
Fotó: MTI/EPA

Dankó a miniszterelnök javaslatára lett államtitkár 2013. február 1-től. Ő volt az, aki az Index korábbi cikke szerint kétmilliárdos megbízást adott annak a cégnek, amelytől havi félmilliós fizetést kapott.

Az államtitkár egymaga volt a beruházó, a vállalkozó és a beszerzés felügyelője is. Dankó volt a kerítésprojekt végrehajtásáért felelős kormányzati munkacsoport vezetője a Honvédelmi Minisztériumban, valamint ő felügyelte a beszerzést végrehajtó Beszerzési Hivatalt is. De ő volt a versenyeztetés nélkül tendergyőztessé váló HM EI igazgatótanácsának elnöke is. Dankó a céges másodállásáért havi 500 ezer forintos díjazásban részesül.

A menesztett államtitkár inogó székéről már májusban írt a Magyar Idők. A lap akkor azzal lebegtette be Dankó távozását, mint ami a honvédség háza táján történő teljes átalakulások következménye.

HOZZÁSZÓLÁSOK