Leendő nyugdíjasoknak köszönhetnek sokat a biztosítók

A magyarországi biztosítók díjbevétele a nem életbiztosításokból több mint 8 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben, míg az életbiztosításokból több mint 3 százalékkal - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője csütörtökön az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 6. csütörtök, 09:54
Fotó: Napi.hu

Az életbiztosításokból származó díjbevétel emelkedése elsősorban a nyugdíjbiztosítások 50 százalék körüli növekedésének köszönhető, ezek megkötését három éve adókedvezménnyel ösztönzi a kormány - mondta Gilyén Ágnes. A múlt év végén díjbevételük elérte a 44 milliárd forintot. (Hiányosságokat találtak a biztosításközvetítőnél.)

A nem életbiztosítási piacon a gépjárművek casco- és kötelező biztosításainak díjbevétele növekedett szignifikánsan; a kötelező gépjármű felelősség biztosítás (kgfb) emelkedésében megmutatkozik az új személygépkocsik értékesítésének a bővülése és díjemelés is volt.

A kgfb-szerződések száma a múlt év végén 280 ezerrel volt több az előző évinél, ez 10 százalék feletti növekedést tükröz. A casco-díjbevételek ugyanakkor kisebb ütemben emelkedtek, ami azt jelzi, hogy a használt autókra kevésbé kötnek ilyen biztosítást - mondta a Mabisz kommunikációs főosztályvezetője az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK