Leépítések szükségesek a közszférában?

A jelenlegi struktúrában nem lehet 50 százalékos béremelésről tárgyalni a közszférában – mondta Lázár János miniszterelnökségi miniszter a csütörtöki a kormányinfón.
Papp Zsolt, 2017. július 6. csütörtök, 15:53
Fotó: Napi.hu

A jelenlegi struktúrában elképzelhetetlennek tartom a közszolgálati dolgozók által követelt 50 százalékos béremelés teljesítését - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár szerint strukturális változásokra van szükség, magyarán kevesebb embernek jobban kell dolgoznia a közszférában.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete három év alatt 50 százalékos béremelést szeretne elérni a tagjainak. A szakszervezetei szövetség július 17-re sztrájkot is hirdetett.

A bérkövetelésekről legközelebb július 14-i közalkalmazotti érdekegyeztető fórum tárgyalhatnak a kérdésről a szakszervezetekkel. A miniszter elmondta, hogy a kérdést majd fel is teszi a szakszervezeti vezetőknek, vagyis, hogy milyen hatékonyság-növelő intézkedéseket javasolnak a béremelésért cserébe.

A kományinfón elhangzott az is, hogy a kormány felmelegíti a elbukott Hódmezővásárhely-Szeged tramtrain ötletét, ám nem villamos-vasút, hanem rendes vasútvonal épül. A kormány döntése szerint 74 milliárd forintból megépítik és felújítják Békéscsaba és Szabadka vasútvonalat Hódmezővásárhelyen és Szegeden keresztül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2017.07.07 22:19

8, azaz nyolc éve ezt halljuk..de egy lépést sem, sőt..ha igen, ellenkező irányba
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.07.07 10:31

A tintanyalók legalább 90%-t ki kell rúgni, és digitális, elektroniks szolgáltatásokat kell bevezetni. Irrdatlan költségeket és bürokráciát lehetne megtakarítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html