BUX
37350

Leépítést terveznek Tarlósék

Nyolcvan fős létszámleépítés kezdődhet júniusban a Főpolgármesteri Hivatalban, az erről szóló előterjesztésről jövő hétfőn dönthet a Fővárosi Közgyűlés. Az előzetes számítások szerint a létszámleépítés 2016-ban éves szinten megközelítőleg 330 millió forint kiadáscsökkenést eredményezhet.

MTI, 2015. március 18. szerda, 14:01

A budapest.hu oldalon közzétett javaslatban az áll, hogy a hivatali apparátus engedélyezett létszámát a jelenlegi 946-ról 866-ra csökkentenék.  A létszámleépítés két ütemben történhet meg: június elsejével 39 álláshelyet szüntetnének meg, amelyből 33 a megüresedő álláshelyek leadásával, további hat álláshely feladat megszűnése miatt adható le. A létszámcsökkentés második szakaszában - október elsejével - további 41 embernek - köztisztviselőknek, ügykezelőknek, fizikai alkalmazottaknak - mondanának fel.

A javaslatban kitérnek arra is, hogy a Főpolgármesteri Hivatal "létszámának összesen 80 fővel történő csökkentésén túlmenően további létszámcsökkentés már nem biztosítható, úgy, hogy a hivatali apparátus létszáma és összetétele ne veszélyeztesse a fővárosi önkormányzatnál maradó feladatellátásból eredő elvárásokat". A Fővárosi Közgyűlés emellett 44 javaslatot tárgyalhat jövő hétfőn.

Zárt ülésen döntéseket hozhatnak a 3-as metróvonal felújításához szükséges kölcsönfelvétellel kapcsolatban.