Szombaton még az évszakhoz képest meleg időnk lesz (7-12 fok), a változóan felhős égből néha előbukkan a nap, estétől azonban délnyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős lesz az ég, napközben elszórtan előfordulhat zápor is, de még mindig 7-12 fokra van kilátás. Nem úgy mint hétfőn, amikor a hajnali mínusz 3 - plusz 2 fokról csak 2-6 fokig melegszik majd fel a levegő. Ennek következtében a Miskolc-Békéscsaba vonalon akár hózápor is előfordulhat, máshol azonban akár többórás napsütés is lehet.

Kedden hajnalban még hűvösebb lehet, mínusz 8 - mínusz 3 fokot jósol az Országos Meterológiai Szolgálat, és nappal sem lesz melegebb 0-5 foknál. Hózáporra szintén a keleti országrészben élők számíthatnak a leginkább, máshol több órára kisüt majd a nap.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű (1-5 fok), csütörtökön pedig jön egy újabb csapadékhullám, ami hol eső, hol hó, hol pedig havaseső formájában fog hullani (1-6 fok) - olvasható a portálon.