Lefújták a Lufthansa magyar beruházását - ugrott 400 munkahely

Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa. A lépést azzal magyarázzák, hogy hatalmas veszteséget generált a járvány számukra: a Lufthansa csoport az első fél évben több mint 100 millió eurós veszteséget termelt - írj az atv.hu.
K. Kiss Gergely, 2020. október 30. péntek, 22:50
Fotó: MTI/EPA

A reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, azonban a cég felfüggesztette a miskolci beruházását a koronavírus-járvány miatt. Bár először úgy tűnt, hogy a cég a német államtól kapott mentőcsomagnak köszönhetően talpra tud majd állni a Covid-sokkból, az elmúlt hónapokban kirajzolódott, hogy nem sikerült a kellő szintre visszaállítani a gazdasági működésüket, ezért további intézkedéseket kell meghozniuk - mondta a televíziónak Juhász Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója.

A vállalat igazgatótanácsa ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti a 2021-re tervezett gyár építését, ahol repülőgéphajtómű-alkatrészek javítását végezték volna. Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul a cég döntését: a beruházással 400 új munkahely jött volna létre a városban.

Az atv megkereste a Lufthansa a hamburgi központját a beruházással kapcsolatban, akik a következő közleményt küldték: "A Lufthansa Technik és leányvállalatai mély történelmi válságban vannak a koronavírus miatt, ami cég létét veszélyezteti. Ezért nem folytatódik a tervek szerint a beruházás. A Miskolci projekt hosszú távú kilátásait ugyanakkor a jövőben még megvizsgálják."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.10.31 07:18

basszus - pedig innen
bombáztuk volna kassát
és támadtuk volna meg a
nagy szovjetúniót:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html