Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodás szerint a felek elkötelezettek a problémák tárgyalásos rendezésében, ezért a szakszervezet a 2017. július 17-ére meghirdetett sztrájkfelhívást visszavonta - írja az MTI.

A tárgyaláson megegyeztek arról, hogy a megállapodás eredményei a kincstári kollégák lehető legszélesebb körét érintsék, a középfokú végzettségű, hosszú munkaviszonnyal rendelkező kollégák esetében a bérrendezés kiemelt súllyal szerepeljen. A kincstár vezetősége a szakszervezettel együttműködve törekszik a béren kívüli juttatások növelésére, valamint a bérrendezés további lehetőségeire.

A megállapodás alapján a felek továbbra is együttműködnek, a megállapodás céljainak elérése érdekében külön bizottságot hoznak létre. A részletekről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Történelmi megállapodásról van szó, mivel a kincstár megalapítása óta nem sikerült a kollégák ilyen széles körét érintő megállapodást kötni a szakszervezet és a kincstár vezetése között mondta Dobóczky Károly, az MKKSZ MÁK Országos Szakmai Tanácsának elnöke.

Korábban megírtuk, hogy a kormány közbelépésére az egyik központi közigazgatási területet érintően egy konkrét bérajánlat fogalmazódott meg és a tervezettnél hamarabb, július 14-ére hívták össze a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumot.