Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ukrán légierő parancsnoksága szerint a balesetnek halottjai vannak. Helyi sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy harminc utas tartózkodott. A szombat reggeli hírek szerint a balesetben huszonöten vesztették életüket.

A 24. hu és az MTI összefoglalója szerint a gép a Kijevet Harkivval összekötő országút szélén csapódott földbe, majd lángra lobbant. A személyzeten kívül az ukrán légierő harkivi egyetemének kadétjai voltak a gépen. Olekszij Kucsera, Harkiv megye közigazgatási vezetője az Interfaxnak azt mondta: úgy tudja, a pilóta leszálláskor arról értesítette az irányítótornyot, hogy leállt a gép baloldali hajtóműve, de egy tapasztalt pilótának ez nem jelenthet gondot. A nyomozóhatóságok fognak fényt deríteni a történtekre.

Anatolij Matiosz volt katonai főügyész ugyanakkor a Newsone tévének meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt mondta, az vezetett a tragédiához, hogy a legénység leszálláskor feltehetően összetévesztette a repülőtér leszállópályáját a közelben lévő országúttal. A közösségi médiában megjelent felvételeken egy lángoló roncsot lehetett látni a sötétben. A főúton végeláthatatlan forgalmi dugó alakult ki a baleset miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport