A Magyar Közlönyben megjelent rendelet az útvonal használat díját 30,23 euróról 27,60 euróra csökkentette a jövő év első napjától. Ezt a díjat a Budapest Repüléstájékoztató Körzetben a műszer szerinti repülési szabályoknak megfelelően működő repülések után kell fizetni.

A közelhasználati díj pedig 266,57 euróról csökken 230,43 euróra, szintén a jövő évtől. Ezt a díjat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről induló - a Budapest Repüléstájékoztató Körzetben 20 km-es távolság alapján -, valamint a Budapest Közelkörzetben és Budapest Repülőtéri Irányító Körzetben végrehajtott műszer szerinti repülési szabályoknak megfelelően működő repülések után kell fizetni.

Egyik díj sem tartalmazza az áfát.

A légtér-igénybevételi díjakat az Eurocontrol bankszámlájára, euróban kell befizetni. Az Eurocontrol a légtér igénybevételéről a díj fizetésére kötelezett részére számlát állít ki. A díj a repülés végrehajtásának napján esedékes, megfizetésére a kötelezett számára a számla kiállításától számított 30 nap áll rendelkezésre, amelyet a számlán fel kell tüntetni. A késedelmes fizetés kamata jelenleg - naptári naponként - a díj 9,68 százalékának 365-öd része. Ezt a késedelmi kamatot emelte fel a miniszteri rendelet 9,72 százalékra.